El Social.cat, reconegut als Premis Civisme 2016 a la categoria de Mitjans de Comunicació-Web

La consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han fet entrega del premi, que l’ha recollit l’equip del Social.cat


L’equip del Social.cat ha rebut la menció honorífica dels Premis Civisme 2016 a la categoria de Mitjans de Comunicació-Web. En concret, han estat premiats tres reportatges que donen veu a col·lectius que lluiten dia rere dia per trencar els prejudicis que els envolten, i ho fan a partir d’iniciatives socials com ara la música, els castells o la informació digital.

La consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han fet entrega del premi, que l’ha recollit l’equip del Social.cat -Marina Force, Laia Soldevila, Judit Domènech i Joan Camp-. Aquest reconeixement avala la trajectòria del Social.cat, el mitjà de comunicació de referència del tercer sector social a Catalunya que fa set anys que omple un buit informatiu en matèria del tercer sector social i potencia la interacció entre els diferents agents del sector.

Des del Social.cat agraïm aquesta menció honorífica i posem en valor la dedicació de tot l’equip per fer possible una societat més inclusiva, justa i cívica a través del contingut publicat.

Durant l’acte, s’ha reconegut també la feina de l’equip de TV3 pel documental ‘My friends’ sobre el camp de refugiats d’Idomeni amb el premi a la categoria de Mitjans de comunicació-Televisió; l’Associació Sociocultural Ràdio NIkòsia amb el premi a la categoria de Mitjans de Comunicació-Ràdio per la lluita contra l’estigma de la salut mental, i els Salesians Sant Jordi - PES La Mina pel treball ‘Identitats i miralls’ amb el premi la categoria de Mitjans de Comunicació-Web.

Els reportatges premiats

‘Viure la colla des de la inclusió: el secret dels Castellers de la Il·lusió’ (22/08/2016)

Vam anar fins a Gelida a descobrir quin era el secret dels Castellers de la Il·lusió. I ho vam poder comprovar. Els Castellers de la Il·lusió són una colla de Valls que fa dos anys que treballa per la inclusió de les persones amb diversitat funcional i que ha viscut diferents transicions des del seu origen.

El fundador, Joaquín Murillo, explica que va sorgir d’un projecte d’empresa que volia potenciar el treball en grup i d’aquí en va derivar una colla castellera constituïda només per persones amb discapacitat física i mental.

Mesos després, però, Murillo es va adonar “que aquest era el primer error que cometia” i va decidir canviar el format de la colla, per convertir-la en un veritable projecte d’inclusió. “Vaig creure que podria funcionar que estiguéssim tots barrejats i que ells se sentissin com un més, la qual cosa és el secret d’aquesta colla”, explica. Ara, aquest propòsit ja és una realitat.

 



‘Capacitats per fer i viure la música’ (15/07/2016)

Treballar la inclusió a través de la música, un art eclèctic i amb gran facilitat per embriagar tothom. Aquest és l'objectiu de 'Mosaic de Sons', un projecte estatal en què 14 orquestres apropen ritme i melodia a més de 200 persones amb discapacitat.

Concretament a Catalunya, l'Orquestra Simfònica De Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l'Orquestra Simfònica del Vallès són les encarregades d'obrir les portes d'aquest món a 40 persones amb discapacitat intel·lectual, 24 de les quals assagen a l'auditori.

L'objectiu dels tallers mensuals és assajar la composició ' La flor mas grande del mundo’. «La clau d’aquest projecte no és tant fer-lo entre 14 orquestres, que ja déu n'hi do, sinó que el compromís és que cada una interpretarà l’obra en un concert de temporada i no en cicles paral·lels o alternatius destinats al món de la diversitat funcional", explica Alberto Sant Pablo. Un veritable exemple d'inclusió social.



‘Èxit21: cinc anys demostrant l’èxit d’un cromosoma més’ (08/07/2016)

En aquesta ocasió ens vam colar a la redacció d’Èxit21, un mijtà digital com qualsevol altre però amb una singularitat: està pensat, elaborat i executat des del 2011 per persones amb discapacitat.

“Èxit 21 és un portal que m’ha donat esperit de superació”, argumenta l’Anna Caralt, una redactora. Aquesta és precisament la idea que rau darrere el nom del portal. Una combinació del mot ’èxit’, en referència als propòsits de l’equip, i el número ‘21’, que evoca el segle en què ens trobem i el fet que la Síndrome de Down sigui conseqüència d’una còpia extra del cromosoma 21.



Des del social.cat volem compartir aquest premi amb totes les entitats que ens han donat suport, els col·laboradors i els lectors. Tots junts fem que dia rere dia el Social.cat sigui una realitat.

Moltes gràcies per confiar en nosaltres. Seguim treballant!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article