La Generalitat denuncia el lliurament massiu d'un llibre homòfob als centres d'ensenyament de Catalunya

'¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? La leyes de adoctrinamiento sexual' és el títol del llibre que s'ha repartit a més de 16.000 escoles de l'Estat espanyol


Sota la defensa de la família heteroparental, la plataforma ultracatòlica Hazte Oír ha iniciat durant els últims anys recollides de firmes per retirar campanyes que normalitzaven la homosexualitat. L’última actuació de l’associació en aquest sentit encara ha anat més enllà. Hazte Oír ha publicat '¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? La leyes de adoctrinamiento sexual', un llibre de 44 pàgines que s’ha repartit a més de 16.000 escoles públiques i privades de tot l’Estat espanyol i se n’han imprès 100.000 exemplars.

 

"Una proliferació de lleis, aprovades en l’àmbit de las Comunitats Autònomes busquen imposar a la societat la ideologia de gènere amb el pretext de la no discriminació i de garantir els drets de les persones homosexuals”, exposa el text, i "obliguen a introduir diversitat sexual i promoure models de comportament lèsbic, gai, bisexual, transsexual, transgènere i intersexual als centres educatius."

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat la tramesa massiva a centres d’ensenyament de Catalunya d’una carta acompanyada d’un fulletó amb continguts homòfobs i de negació dels drets a la diversitat sexual i de gènere. La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha denunciat aquest enviament perquè és un contingut “clarament discriminatori que atempta contra els drets humans de les persones LGBTI”.

Demanem que no es lliurin a l’alumnat aquests llibres que l’organització Hazte Oir els ha fet arribar recentment. A Catalunya, no hi ha lloc per publicacions que clarament agredeixen i discriminen les persones per la seva condició sexual”, ha afirmat Mata.“Només la portada del llibre, una fotografia de dos infants fent la salutació feixista de cara a una bandera de l’arc de Sant Martí, ja és un senyal del seu contingut homòfob, tot un atac que aquesta organització fa contra els drets de les persones LGTBI, fet que el Govern de Catalunya no passa per alt”, ha reblat la directora general d’Igualtat.

Mireia Mata ha recordat que la garantia del drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals és reconeguda pel Govern de la Generalitat i promoguda amb Plans Interdepartamentals des de l’any 2005, i que està regulada per la Llei 11/2014 aprovada pel Parlament de Catalunya.

“L’enviament d’un llibre homòfob als centres d’ensenyament de Catalunya és una manca de respecte dels drets humans i de la diversitat sexual i de gènere, i vulnera l’esperit de la Llei i pot ser constitutiva d’infracció”, ha conclòs Mata.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article