9 de febrer, la data escollida pels sindicats de l'ensenyament públic per fer vaga

Critiquen 'l'immobilisme tant del Departament com del Govern de la Generalitat' i asseguren que intensificaran les mobilitzacions per aconseguir respostes


USTEC, CCOO, el sindicat Professors de Secundària i la UGT de Catalunya, els sindicats de l'ensenyament públic amb representació a la Mesa sectorial, han convocat una vaga per al proper 9 de febrer. Les organitzacions sindicals asseguren que tant el Departament d'Ensenyament com la Generalitat han caigut en "l'immobilisme" i, per tant, reclamen que les mobilitzacions són necessàries perquè les diferents reclamacions per un ensenyament públic de qualitat no es perdin. La CGT d'Ensenyament, per la seva banda, ha convocat una vaga el 18 de gener durant del debat de pressupostos.

La vaga es farà el dia que està prevista la votació definitiva dels pressupostos del govern català. Les reclamacions dels sindicats són diverses. A nivell estructural, les organitzacions demanen que no es tanqui cap aula de centres públics i que s'eviti la massificació a les classes. També reclamen que es recuperi l'horari lectiu de 23 hores per als professors de primària i de 18 per als de secundària i es tingui en compte la reducció de 2 hores lectives per als professors majors de 55 anys. Els sindicats també demanen que el personal substitut cobri des del juliol i no des de la seva incorporació a mitjans de setembre, com ha passat.

Així mateix, entre les demandes que fan també hi ha que es retiri l'extensió del pla pilot dels nomenaments i la definició de perfils de llocs de treball específics. Els sindicats critiquen que l'oferta pública no és suficient perquè es garanteixi l'estabilitat del personal interí i qualifiquen l'actual taxa d'interinatge com "d'inacceptable".

El Parlament té previst debatre el pressupost d'Ensenyament a partir proper 16 de gener en una comissió al Parlament. És per això que la CGT demana començar les mobilitzacions abans i tot i que es suma a la vaga del 9 de febrer també en convoca una pel debat de pressupostos.

La CUP, els vots de la qual són claus en l'aprovació o no d'aquest pressupost, es decidirà a finals de gener en una assemblea, cosa que fa preveure que l'aprovació definitiva d'aquesta partida s'allargarà fins a principis de febrer. De moment, però, el digital Crític ja ha avançat que les esmenes dels cupaires en aquest àmbit demanen eliminar els concerts educatius dels centres que segreguen per sexes; reduir un 50% les retribucions externes per tenir càrrec de director i cap d'estudis d'escoles i instituts de secundària i destinar aquests diners a contractar més personal docent i, finalment, creació d'un nou fons per millorar l'educació pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article