La Generalitat reconvertirà els casals públics de gent gran en centres cívics

Aquest 2017 es farà la reconversió de 17 equipaments i ens els propers anys es farà el mateix en els 65 restants


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies iniciarà la reconversió dels casals de gent gran d’arreu de Catalunya en casals cívics. L’anunci l’ha fet el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, en una visita al centre de gent gran de Sort i la Pobla de Segur, dels primers que esdevindran un casal cívic.

L’aposta del Departament és canviar de paradigma i “dotar aquests espais d’una perspectiva més intergeneracional”. “Aquest procés de transformació forma part de la voluntat del Govern de millorar les condicions de les persones grans per poder gaudir d'un envelliment actiu, i de contribuir recuperar el valor d'aquestes com a referents de la nostra societat”, ha recalcat Bernat Valls.

La reconversió dels casals de gent gran en casals cívics es regularà mitjançant un nou decret d’equipaments que està a punt d’enllestir-se i que substituirà el Decret 222/1996 i derogarà el 180/1997, de 22 de juliol. El nou decret unificarà els antics Casals Cívics, Cases del Mar i Casals de Gent Gran en Casals Cívics i establirà el marc legal de regulació i funcionament de tots els equipaments cívics adscrits a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

La “perspectiva integradora entre diferents generacions i edats” que busca la mesura s’emmarca en la concepció d’un lloc de convivència entre persones de totes les edats i concepcions. Està pensant com un espai laic de trobada per proposar, fomentar i promoure activitats, ser un punt de trobada i de referència per a les famílies i acollir entitats i iniciatives del poble o barri.

La Generalitat té actualment 82 equipaments públics per a gent gran. La reconversió d’aquests en casals cívics es farà de manera progressiva. Durant el 2017 se’n reconvertiran 17 i els 65 restants ampliaran funcions de cara als propers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

antonio caballero carracedo 08186 lliça d'munt
1.

deseo recibir información acerca del Casal de Lliça, que creo es de titularidad Municipal, pero que en la actualidad el presidente de la Junta del mismo, lo dirige, en mi opinión, de una forma DICTATORIAL, pues organiza lo que antes se llamaba BINGO, cobrándolo mediante TARJETA BANCARIA, a todas las personas, en el desarrollo del juego si tienes BINGO, lo tienes que decir en CATALAN, si no no tienes premio, en fin me gustaría saber si todo esto y mas cuestiones son correctas. GRACIAS

  • 0
  • 0

Comenta aquest article