El programa Garantia Juvenil millora els requisits per facilitar-ne l’accés als joves

N’hi haurà prou amb no haver treballat ni estudiat el dia anterior a la inscripció


Les persones més grans de 16 anys i més joves de 30 ja poden inscriure's a la Garantia Juvenil l'endemà de trobar-se en situació d'atur i quan faci també un dia que no estudien. La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del SOC. Fins ara, els requisits d'inscripció, marcats pel govern estatal, indicaven que calia haver estat 30 dies sense haver treballat i 90 sense rebre accions formatives o educatives de més de 40 hores mensuals.

El Consell de Direcció del SOC i la Generalitat feia mesos que demanaven al Govern espanyol eliminar obstacles i flexibilitzar requisits d'inscripció al programa de Garantia Juvenil. La directora del SOC, Mercè Garau, havia insistit que les persones joves beneficiàries "podrien ser més si el govern espanyol hagués rectificat els criteris que restringeixen l'accés" a les persones que han treballat o s'han format.

"Catalunya és capdavantera en l'execució del programa Garantia Juvenil amb un sistema propi que ha permès començar les actuacions abans que enlloc de l'Estat i deixant enrere el Registre únic del Ministerio", va assegurar Garau.

Després de tot aquest temps, les novetats de la norma van ser aprovades en el Consell de Ministres el passat 23 de desembre, i publicades al BOE l'endemà, el 24 de desembre de 2016.

Prop de 20.000 joves han trobat feina a Catalunya

Fins ara, prop de 20.000 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil han trobat una feina a Catalunya i estan donades d’alta a la Seguretat Social, i més de 60.000 joves s’han inscrit al programa. A partir d’ara, doncs, totes les persones joves inscrites com a demandants d'ocupació en el SOC i que compleixin amb els requisits de la Garantia Juvenil en podran ser beneficiàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article