Tortell de Reis solidari en benefici de les persones sense llar

Per cada tortell que venguin els 38 establiments adherits a la campanya es destinarà 1 euro a la Fundació Arrels


El Gremi de Flequers de Barcelona, format per 300 agremiats, i la Fundació Arrels s'han unit per crear el tortell solidari a favor de les persones sense llar que es podrà comprar avui, 5 de gener. En total es vendran 3.415 tortells en sis municipis catalans i que, a més de la tradicional fava i el rei, inclouran un clauer de fusta fet a mà i que porta inscrita la reivindicació #ningúdormintalcarrer.

L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar i recaptar fons per als projectes de l'entitat; en aquest sentit, els forns que s’han sumat a la campanya destinaran 1 euro de cada tortell que venguin en benefici d’Arrels. Els 3.415 tortells es podran trobar a 38 establiments d’11 empreses diferents i que s’ubiquen a sis municipis catalans: Barcelona, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Aquesta nova iniciativa del Gremi de Flaquers també forma part de la campanya d’Arrels ‘Ningú sense clau’, que juga amb la metàfora d’una clau i amb la idea de què significa per a les persones que viuen al carrer no tenir una clau: un objecte que per a la majoria de gent és quotidià però que per a una persona que no té llar simbolitza conceptes com dignitat, tranquil·litat, estabilitat o pau.
 
La campanya posa l’accent en el fet que tothom pot contribuir a fer possible el repte #ningúdormintalcarrer. Oferir una nit d’allotjament a una persona, amb el seguiment social que necessita, té un cost d’uns 22 euros.
 
La campanya ‘Ningú sense clau’ també informa sobre què cal fer quan es veu algú vivint al carrer. Per això, s’estan realitzant diverses sortides per Barcelona en què s’informa sobre aquesta qüestió i s’ha elaborat un vídeo en què persones que han dormit o dormen al carrer donen la seva visió sobre què esperen les persones sense llar de la ciutadania. Des d'arrels es posa l’accent en el fet que tothom pot contribuir a fer possible el repte #ningúdormintalcarrer.
 
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article