El govern atorgarà 7.900 acreditacions professionals a empleats sense títol però amb experiència

L’objectiu és facilitar la inserció laboral i millorar la formació professional


El govern català atorgarà acreditacions professionals a 7.900 treballadors de diversos àmbits que puguin demostrar la seva qualificació a través del currículum laboral. Així, persones que no tenen una titulació formal però que acumulen anys d'experiència laboral podran acreditar el seu nivell professional, i fins i tot convalidar alguns continguts per treure's una titulació professional.

Alguns professionals ja han aconseguit aquestes acreditacions a través de convenis puntuals entre els departaments d'Ensenyament i Treball; ara, però, amb aquest nou pla es podran acreditar en dos anys gairebé 8.000 persones de fins a nou sectors, entre els quals destaquen el de la dependència -on es lliuraran més de 4.000 certificats-, activitats físiques i esportives, i sanitat. Aquestes persones hauran de passar per un procés d'avaluació ja sigui a partir d’una entrevista professional, com a través d'una simulació pràctica, a partir de proves estandarditzades o a través d'observació en el lloc de treball.

Segons la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, l'objectiu d’aquest Pla és el de "facilitar la inserció laboral i millorar la formació professional: que els treballadors del nostre país tinguin més qualificació i més possibilitats de feina". Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha remarcat que "amb el Pla hem prioritzat necessitats i col·lectius, perquè cada nova necessitat de la societat tingui una resposta".

En concret, les noves places que s'oferiran fins al 2018 seran: 4.000 places en dependència; 1.000 en activitats físiques i esportives; 1.000 en sanitat; 700 en seguretat i medi ambient; 200 en energia i aigua, i 1.000 més per a professionals amb dificultats d'inserció repartides entre els àmbits de comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, hostaleria i turisme.

El pressupost previst per dur a terme aquest procediment és de 2.807.441,37€, distribuït en 172.392,98 el 2016, 1.555.730,26 el 2017 i 1.079.318,13 el 2018.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article