Hàbitat3 arriba als 1.000 usuaris dos anys després de la seva creació

Aquesta xifra es tradueix en 291 famílies i 314 pisos gestionats per la fundació de la Taula d'Entitats del Tercer Sector


La Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, va néixer el 2014 amb l’ objectiu de captar habitatges de lloguer a preus molt baixos i destinar-los a persones o famílies en situació de dificultat greu d’accés a un habitatge o en risc d’exclusió residencial. Dos anys després, la fundacióestà allotjant 1.010 persones vulnerables.

Aquesta xifra es tradueix en 291 famílies i 314 pisos gestionats per Hàbitat3. Aquestes persones i famílies que viuen en els habitatges gestionats per Hàbitat3 paguen un lloguer social en funció dels seus ingressos i possibilitats, que poden oscil·lar entre els 50 i els 300 euros mensuals. Aquest import el determina els serveis socials dels ajuntaments o entitats socials.

Amb la seva tasca, Hàbitat3 contribueix a ampliar l’ínfim parc d’habitatges de lloguer social que hi ha a Catalunya que és del 2%, quan la mitjana europea se situa prop del 18%. L’estudi ‘Un parc d’habitatges de lloguer social. Una assignatura pendent a Catalunya’, fet per la Taula d’Entitats del Tercer Sector fa dos anys, estimava en 231.000 els habitatges necessaris per cobrir execucions hipotecàries, famílies en risc, infrahabitatges i sol·licitants d’habitatge protegit. A Catalunya,  s’estima que hi ha 450.000 habitatges buits: 100.000 en mans de les entitats financeres, 80.000 habitatges de nova construcció i 270.000 habitatges de particulars.

Des del passat gener, la Fundació Hàbitat3 té signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir pisos buits de particulars de la capital catalana i destinar-los a lloguer social. L’Ajuntament del Prat, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet també tenen un acord amb la fundació.

Repte 2017: habilitar la Llar Casa Bloc

Com ja va informar el Social.cat el passat octubre, la Llar Casa Bloc de Barcelona es convertirà, a partir del l’últim trimestre de 2017, en la ‘Llar Casa Bloc-Hàbitat3’, destinada a persones en risc d’exclusió social. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha cedit la gestió de la Residència Casa Bloc a la Fundació Hàbitat 3, que preveu poder-hi allotjar 50 persones. La Residència Casa Bloc es transformarà per adaptar-la a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per aquestes entitats o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest edifici, també s’hi vol instal·lar una Escola Restaurant per a la formació i inserció laboral de persones amb dificultats.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article