Els Ajuntaments activen plans especials per protegir les persones sensesostre del fred

A Barcelona 30 voluntaris han recorregut els carrers per informar-les de la possibilitat d'allotjar-se en un centre d'acollida


Els consistoris de les principals ciutats catalanes han posat en marxa durant la nit de dilluns a dimarts plans especials per atendre les persones sensesostre i protegir-les de l’ onada de fred.

Així, l'Ajuntament de Barcelona ha allotjat aquesta nit 66 sensesostre que han pogut abandonar temporalment els carrers, on s’han registrat temperatures inferiors als 0 graus. El consistori va posar en marxa l’Operació Fred ahir a dos quarts de vuit de la tarda, en la qual va col·laborar la Creu Roja

Una trentena de voluntaris i treballadors socials, repartits ens sis equips i nou vehicles, van recórrer ahir al vespre la capital catalana per localitzar les persones que dormen al ras. Se les va informar de la possibilitat d'allotjar-les i acompanyar-les fins al centre d’acollida: el Servei d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB). A més de dormir, se'ls va oferir un servei de sopar, esmorzar i higiene.  

Els equips d'emergències socials van localitzar 34 persones que van acceptar l'atenció. La resta (se’n van atendre 66) van arribar al centre per iniciativa pròpia o derivats d'altres serveis socials.  

183 places d’acollida nocturna a Barcelona 
El Servei d'Estades Breus disposa de 108 places d'acollida que se sumen a les 75 places del centre d'acollida nocturna d'emergències que es va posar en marxa al desembre i que està en funcionament els mesos d'hivern. Només en el marc de l'operació Fred, l'Ajuntament disposa de 183 places d'acollida nocturna.

Barcelona no és l’única ciutat que s’ha mobilitzat davant l’onada de fred. A Lleida, els serveis socials han atès entorn a 90 persones, segons ha explicat l'alcalde, Àngel Ros en declaracions a Rac1. A Tarragona i Girona s'han atès entre una vintena i una trentena de persones més.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article