El Govern confia en posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania a l'estiu  

Si fructifiquen les negociacions la prestació s'aplicarà de manera gradual fins arribar a 1.000 euros per parella amb un fill a partir del 2020


El govern podria posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania a l’estiu si fructifiquen les negociacions amb els grups parlamentaris favorables i els promotors de la ILP. L’executiu proposa augmentar la renda mínima garantida fins a 1.000 euros per una parella amb un fill. Una ajuda que rellevaria la Renda Mínima d’Inserció (RMI) actual i que es podria pagar en la seva totalitat a partir del 2020. 
 

Ho ha explicat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en una entrevista a l'ACN, on ha matisat que les xifres poden variar depenent de les negociacions.
 
L’esborrany que prepara la conselleria recull que la primera persona de la unitat familiar cobraria el 100% de l'índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), uns 660 euros, mentre que el segon rebria la meitat d'aquests i el fill, 75 euros. Una part d'aquesta prestació, entre 100 i 200 euros, consistiria en un complement condicionat al seguiment de programes de reinserció social i laboral. Així, doncs, es revisaria després del primer any de rebre-la. 
 
Bassa ha dit que confia en arribar a un acord per posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania a l'estiu i de manera gradual. Si fos així, es podria començar amb un 80% de l'IRSC i s'aniria incrementant durant quatre anys per arribar al 100% el 2020, ha reblat.
 
Segons estima el Departament, els 28.397 titulars actuals de la RMI es duplicarien amb la Renda Garantida superant els 60.000 un cop implementada totalment el 2020.  
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article