1 de cada 4 joves que fa ‘Servei Comunitari’ vol seguir vinculat a l'entitat

Es tracta d'una iniciativa del Departament d'Ensenyament per garantir que els estudiants protagonitzin accions de compromís cívic


Fins a 17.625 alumnes de tercer i quart d’ESO i 251 centres de secundària van participar el curs passat al ‘Servei Comunitari’, una iniciativa del Departament d’Ensenyament amb la finalitat de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Ensenyament, que ha presentat aquesta setmana la valoració del projecte, destaca que un 26% dels alumnes ha manifestat la seva voluntat de continuar vinculats a l’entitat on han fet el ‘Servei Comunitari’. A més, la iniciativa ha permès que el 60% dels 251 centres d’ensenyament participants hagin establert nexes amb les entitats socials del seu entorn.

El desenvolupament del projecte es va iniciar el curs 2012-13 amb la formació de 92 centres educatius i entitats col·laboradores i, en finalitzar el curs 2015-16, ja hi havia 251 centres que el duien a terme. ‘Servei Comunitari’ comprèn una part d’aprenentatge vinculada al currículum que es realitza dins l’horari lectiu i un servei actiu a la comunitat que s’ha de dur a terme fora d’aquest horari, d’acord amb les necessitats de l’entitat amb què es col·labori i dels criteris organitzatius del centre.

Pel que fa a l'impacte del servei comunitari en l'alumnat, la valoració també ha estat positiva. El 83% dels centres consideren que el 'Servei Comunitari' ha contribuït a millorar la convivència de l'espai educatiu i el 98% opinen que aquest projecte ha ajudat a assolir la competència social i ciutadana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article