El Govern concedirà permisos de maternitat i paternitat als treballadors públics amb fills per gestació subrogada

Catalunya serà la primera comunitat que contemplarà aquest supòsit per rebre la baixa


La Generalitat concedirà per primer cop permisos de paternitat i maternitat als treballadors públics que tinguin fills per gestació subrogada, segons ha avançat la Consellera de Governació, Mertixell Borràs, en declaracions a Rac1.
 

A partir de demà, el departament liderat per Borràs enviarà una instrucció interna als treballadors perquè es facilitin els permisos. Catalunya es convertirà així en la primera comunitat autònoma que aprova una mesura per als treballadors que busquin fills a l’estranger amb aquesta pràctica.  

Des de fa dos mesos la Seguretat Social ha inclòs la gestió subrogada entre els supòsits per rebre la baixa, arran d’una sentència del Tribunal Suprem. Així, malgrat que la Generalitat havia denegat fins ara totes les peticions de baixes als pares i mares per gestació subrogada, ha decidit canviar el criteri seguint les últimes sentències del Suprem.
 
“Veient que hi havia jurisprudència que assenyalava un camí, ens ha semblat que és bo prendre una decisió ferma en aquest sentit i donar seguretat als pares i mares”, ha destacat Borràs a Rac1. D’altra banda, la consellera ha deixat entreveure que en una Catalunya independent el govern legalitzaria els ventres de lloguer. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article