El Grupo SIFU va crear 69 llocs de treball per persones amb diversitat funcional el 2016

L’empresa compte ja amb una plantilla de més de 1.500 persones a Catalunya i 4.000 a Espanya


El Grupo SIFU, un centre especial d’ocupació, va generar 69 llocs de treball per a persones amb discapacitat a Catalunya el 2016, 23 de les quals considerades de difícil inserció. Actualment, l’empresa ocupa al territori 1,544 persones, de les quals 1.260 tenen diversitat funcional. Aquesta xifra suposa un increment del 5% respecte l’any anterior.

A Catalunya, la companyia ha incorporat un total de 98 persones, 69 d’elles amb discapacitat, distribuïdes en les seves oficines de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Sabadell. El 2016 va ser especialment significatiu el creixement de la província de Tarragona, que va acaparar 46 de les noves incorporacions, 40 de persones amb diversitat funcional -10 de difícil inserció.

A banda de l’augment d’ocupació a Catalunya, Sifu ha experiment un gran creixement a l’estat espanyol. Va generar 431 llocs de treball per persones amb discapacitat a tot el territori, 179 de les quals considerades de difícil inserció. Així, va arribar als 3.719 treballadors amb diversitat funcional, un 13 % més que el 2015.

Les persones amb discapacitat representen el 2% de l’atur a Catalunya

El 63% de les persones amb discapacitat a Catalunya estan inactives, malgrat que Catalunya és la comunitat autònoma que concentra un major número de persones amb diversitat funcional actives (18%).

Les persones amb discapacitat representen el 2% de l’atur a Catalunya, d’aquests un 47% són homes i un 53% dones. Per sectors, el 74% de les persones a l’atur provenen del sector serveis. Pel que fa al nivell educatiu, el 69% de les persones amb diversitat funcional ha completat l’educació bàsica. A més, el 61% dels aturats són de llarga durada.  

Catalunya és una de les comunitat autònomes amb més Centres Especials de Treball (CET), en concret, 263. Ocupen 8.997 persones amb discapacitat. El paper d’aquests espais és clau ja que l’any passa un 70% dels nous contractes van ser impulsats per aquests centres que desenvolupen majoritàriament serveis de jardineria, neteja i manipulats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article