La FaPaC demana al Govern que dobli la partida de beques menjador

Les federació considera insuficient l’augment de 12 milions anunciat i reclama que se'n destinin un total de 120


La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) reclama el govern que dobli la partida destinada a beques menjador en els pressupostos de 2017. Això suposaria passar dels 60 milions d’euros actuals a 120 milions. 

L’entitat considera que aquesta és l’única manera “d’estar més a prop d’atendre les necessitats alimentàries dels 378.000 infants menors de 16 anys en risc de pobresa a Catalunya”. La Fapac assegura que només 1 de cada 4 alumnes en risc d’exclusió social tenen beca del 100% i que l’increment anunciat de 12 milions és "insuficient". 

En aquest sentit, lamenta que dels 98.000 ajusts previstos per aquest curs només hi ha 19.000 beques del 100%. La resta, 79.000, són mitges beques. És per això que demana una revisió dels llindars i que aquests s’equiparin als ingressos de les famílies en risc de pobresa, que defineix l’IDESCAT. 
 
Els alumnes de secundària, desatesos

La federació ha titllat de “forat negre” la desatenció dels alumnes vulnerables de secundària. “No hi ha hagut cap proposta del Departament d’Ensenyament per garantir el servei de cantina i de beques menjador a tots els alumnes d’instituts que ho necessitin”, ha dit.  Tanmateix ha denunciat que el Govern no ha dut a terme la prova pilot per donar un esmorzar-dinar en una desena d’instituts. “No s’ha materialitzat de cap de les maneres”, ha lamentat. 

La Fapac s’ha queixat també de l’endarreriment dels pagaments des de les administracions. La presidenta de la federació, Montse Conejo, ha assegurat que “hi ha una sèrie d’AMPA que estan sufragant les beques menjador amb els seus ingressos perquè no arriben”. En aquest sentit, ha denunciat que els ajuts arriben amb retard per culpa des consells comarcals, que triguen a fer el traspàs dels diners a les associacions de pares i mares. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article