CGT denuncia una escola de Sant Cugat per acceptar només professors homes

El sindicat demana que es retiri el finançament públic del centre per "vulnerar la llei d’igualtat efectiva de dones i homes"


El sindicat CGT ha denunciat l’escola de Sant Cugat ‘Viaró Global School’ al Síndic de Greuges per restringir la contractació de personal del centre als homes. Segons el sindicat, "els criteris de contractació de personal d’aquesta escola constitueixen un cas de discriminació en l’accés a l’ocupació per raó de sexe i vulneren la llei d’igualtat efectiva de dones i homes".

Aquesta queixa se sustenta en un fragment de la pàgina web del centre que defineix el caràcter de l’escola -un apartat que es troba temporalment fora de servei- i on s’especifica que els professors “seran sempre homes, excepte en l’etapa d’Educació Infantil”.

Viaró Global School és una escola de l’Opus Dei que forma part dels 16 centres de Catalunya que, tot i segregar per sexes, mantenen la concertació. En concret, l’escola Viaró rep una subvenció anual de 2.559.772 € provinents de fons públics de la partida del Departament d’Ensenyament. És per això que CGT ha aixecat la queixa al Síndic de Greuges, amb l'objectiu de "visibilitzar les irregularitats que s’estan donant per part d’aquestes escoles i fer explícita la necessitat de l’eliminació de l´escola concertada" a la conselleria. Tanmateix, justifica que es tracta d’un centre que "imposa un ideari religiós, homòfob i classista".

El sindicat recorda també en un comunicat que el Parlament va aprovar una moció l’abril de 2016 que obliga a rescindir els contractes amb les escoles que segreguen per sexe. En aquest mateix sentit, CGT lamenta que "en els últims cursos a la conselleria no li ha tremolat la mà a l’hora de triar tancaments d’escoles, sortint-ne clarament perjudicades les línies d’escoles públiques" i especifica que aquest curs es van tancar 64 grups de l’escola pública i només 3 de l’escola concertada.

"Quan es produeixen fets com els de l’escola Viaró és quan es fa més evident la necessitat de lluitar per la defensa de l’Ensenyament Públic i l’eliminació de la concertada", ha sentenciat el sindicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article