Barcelona reclama més competències en polítiques LGTBI

Demana a la Generalitat poder sancionar infraccions previstes en la futura llei catalana d’Igualtat de tracte i no discriminació


L’Ajuntament de Barcelona ha demanat avui a la Generalitat més competències en matèria LGTBI i que se li reconegui la potestat sancionadora per incoar, tramitar i sancionar les infraccions previstes en la futura llei catalana d’Igualtat de tracte i no discriminació.
 

La setmana passada el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat tramitar el projecte de llei. En aquest context, en què la nova llei està sent discutida i les diferents forces polítiques estan fent-ne esmenes, el consistori reclama més poders.

La petició es basa en el fet que la Carta Municipal empara la potestat sancionadora per delictes d'odi de l'Ajuntament. La demanda l’ha fet la regidora de Feminismes i LGTBI de la ciutat, Laura Pérez. Ella ha estat l’encarregada de presentar avui l’Informe 2016 sobre les actuacions del consistori i entitats del Consell Municipal LGTBI de Barcelona en relació al desenvolupament de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

"Hem incorporat la mirada LGTBI en les polítiques municipals, fent-les més transversals i incorporant el nostre compromís en la defensa dels drets del col·lectiu. I ho hem fet de la mà del teixit social de la ciutat", ha destacat la regidora de Feminismes i LGTBI.

L’informe posa de manifest que el 2016  es van dur a terme més de 80 actuacions entre les quals destaca el Pla per a la diversitat sexual i diferents accions per impulsar la recerca i el coneixement en matèria LGTBI.  A més, remarca que l’Ajuntament va augmentar la línia de subvenció fins a 140.000 euros per entitats que treballen per la defensa dels drets LGTBI i que els convenis atorgats van augmentar fins a 200.000 euros.

També  subratlla que l’ajuntament ha incidit en la guia de clàusules socials per contractacions incorporant-ne una específica per la no discriminació per motius LGTBI; ha adaptat la OND (Oficina per la No Discriminació) a la nova llei, per tal d’atendre a un major nombre de ciutadania, i ha fet un mapa de les entitats de la ciutat que treballen i defensen els drets sexuals i reproductius a la ciutat.

En aquesta línia, a la darrera convocatòria de subvencions de salut se’n va obrir una específica d’ajuts per al col·lectiu LGTBI i s’han dut a terme campanyes específiques per evitar estigmatitzar persones amb ViH i deixar de considerar patologies la intersexualitat o la transsexualitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article