La UOC permetrà que estudiants refugiats segueixin a distància la seva formació

La iniciativa se suma a d’altres programes de beques que universitats catalanes ja han engegat fa uns mesos


Fins a 25 persones refugiades podran seguir els seus estudis superiors i d’idiomes gràcies al programa de beques que ha engegat la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). D’aquestes 25 persones, cinc resideixen actualment a Catalunya i 20 es troben en camps de refugiats a Grècia. Per a aquests últims, la universitat es compromet a enviar un ordinador portàtil per garantir unes condicions d’estudi adequades amb les eines necessàries.

La iniciativa és una prova pilot en què la UOC oferirà formació a distància per aprendre català i anglès, però en una segona fase es vol ampliar l’oferta de formació a màsters, postgraus i altres especialitzacions, així com el nombre de persones beneficiàries de la beca.

Alhora, aquests estudiants rebran l’acompanyament d’un servei de mentoria que promou el grup de voluntariat de la universitat, RefugeESuoc. Aquest grup va néixer el 2015 arran de la iniciativa d’uns estudiants d’educació social i proporciona suport psicosocial per motivar-los i evitar que abandonin els seus estudis.

L’experiència prèvia de la Universitat de Barcelona

El programa de beques per a persones refugiades de la UOC se suma a la iniciativa que el passat novembre va iniciar la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. A través d’aquest pla pilot han arribat ja a Catalunya 15 estudiants, 11 homes i quatre dones, que provenen de diferents indrets de Síria i, en un cas, de l’Afganistan.

Les dues iniciatives s’agrupen dins una proposta del Govern per tal que un centenar d’estudiants refugiats s’incorporin a les universitats catalanes quan comenci el curs vinent. Així ho ha explicat el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, aquest dimecres a El Món a RAC1 on també ha explicat que d’aquesta manera "no cal que es tramiti prèviament la sol·licitud d’asil en un país de trànsit i poden arribar més ràpidament".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article