El Women4Tech tanca el Mobile World Congress demanant lideratges femenins en la indústria tecnològica

L'any passat només el 21% de les persones que van assistir al congrés eren dones


Aquest any els organitzadors del Mobile World Congress han volgut destacar l'escletxa de gènere que hi ha en el sector tecnològic. Per aquest motiu l'edició d'enguany s'ha creat el Women4tech, una iniciativa per reivindicar més presència femenina en la indústria de la tecnologia mòbil.

La cimera, que s'ha presentat aquest dijous 2 de març, ha comptat amb dones directives de grans empreses com Facebook, Google o Accenture. 

Durant el Women4Tech d'aquest any s'han tractat 4 punts claus: el Women Empowering Technology, per tractar la igualtat de gènere i el desenvolupament professional; el Women Encouraging Technology, centrat en mentoria i educació de joves; el Women Transforming Technology, basat en dones en comunicació i sectors verticals; i el Women Innovating in Technology, sobre emprenedoria i innovació.

Les conferenciants d'enguany han reclamat al sector que apostin per lideratges femenins per tal de promocionar també el talent de les dones. A part, també han instat a les administracions públiques a generar polítiques que lluitin contra aquesta desigualtat

Les dades són clares: l'any passat, només el 21% de les persones que van assistir al Mobile World Capital eren dones. Si ampliem més l'espectre, trobem que a Europa el 26% dels CEO a les empreses són dones. 

El percentatge encara es redueix més si ens fixem només en les start-ups, on només el 6% d'aquestes empreses emergents estan dirigides per dones. 

Segons dades de la Comissió Europea, també falten dones emprenedores: a Europa, les emprenedores representen el 31% del total, i en el sector de les TIC les emprenedores només representen el 19%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article