Les dones en risc de pobresa rebran ajuts per participar en els programes d'ocupació

L'incentiu se suma a nou mesures més que el Servei d'Ocupació de Catalunya vol impulsar per reduir les desigualtats


Les dones ho tenen més difícil en el món laboral. Les dades així ho constaten. L'atur entre les dones ha disminuït només un 8,79% en un any, mentre que el dels homes ho ha fet un 14,35%. A la feina, a més, les dones cobren un 26% menys que els homes, segons el darrer estudi sobre desigualtats laborals que ha publicat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. "Mentre que la crisi va castigar molt els homes al principi, ara són les dones les que principalment no troben feina", ha assegurat aquest dimarts la directora del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau.

Per això, des del Servei d'Ocupació de Catalunya, juntament amb la secretaria d'Igualtat, s'han posat en marxa deu mesures que pretenen reduir la bretxa entre dones i homes a la feina. "Les diferències entre homes i dones són abismals", ha afirmat la secretaria d'Igualtat, Mireia Mata. D'entre totes, una de les més destacades és un incentiu per a les dones en situació de vulnerabilitat i que tenen problemes per conciliar la vida familiar amb els programes de formació del SOC.

L'ajut es rebrà de forma mensual i serà d'entre 150 a 250 euros. "És un ajut similar al que fem servir per incentivar que els joves segueixin els nostres plans de formació i que només es paga si se supera un 75% de l'assistència al curs", ha explicat Garau.

A més, el programa preveu altres ajuts per a la inserció laboral, com ara donar prioritat a les dones que han patit violència masclista en els programes d'ocupació i impulsar un protocol per a l'atenció d'aquests casos.

A més, el pla preveu engegar cursos de formació contra les desigualtats laborals per als treballadors del SOC i per als joves, acreditar competències per als professionals que treballin en la promoció de la igualtat o donar un certificat de qualitat per a les empreses que participin en els programes d'igualtat del SOC. Així mateix, seguiran impulsant els projectes singulars de garantia juvenil per a col·lectius específics de dones, com ara minories ètniques o mares solteres amb fills.

Un 'pla de xoc' que encara no té pressupost

El pla, però, encara no té una quantia d'inversió definida, tal com ha assegurat Garau, a l'espera que l'Estat espanyol acabi de concretar quin serà el pressupost per als programes d'ocupació de cada comunitat autònoma. L'any passat, el pressupost per al SOC va ser de 270 milions d'euros. "Preveiem una quantitat una mica superior o similar, i amb aquest supòsit començarem a l'abril a engegar el programa. Si finalment el pressupost és inferior, ajustarem el programa.", ha conclòs la directora del SOC.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article