'Jarabe contra el càncer', la lluita de Pau Donés en un documental

La preestrena del vídeo s'ha dut a terme en el marc de la 1a Nit Solidària de la Vall d'Hebron


A en Pau Donés li van diagnosticar un càncer de còlon l'agost del 2015. La seva vida, en aquell moment, va canviar radicalment. Ara està pautada pels controls, les cirurgies i les sessions de quimioteràpia que rep periòdicament a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, però això no li impedeix continuar amb la seva activitat diària.
 

Des d’un primer moment el cantant de Jarabe de Palo va decidir explicar què li passava, una experiència que va despertar l’interès del director de cinema Albert Solé i que aquest ha traduït en un documental de 55 minuts. A partir de la història d’en Pau i la de dos pacients més, el documental ha volgut fer un retrat de la lluita contra el càncer i del tractament que reben els pacients que conviuen amb aquesta malaltia.

L'audiovisual, que porta per títol Jarabe contra el cáncer, s’ha preestrenat aquest dilluns en el marc de la 1a Nit Solidària de la Vall d’Hebron, que ha tingut lloc als Cinemes Bosque de Barcelona. L’entrada valia 12 euros i tota la recaptació anirà destinada a la lluita contra el càncer al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospital.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assistit a l’acte i ha destacat la importància de l’assistència i la recerca en càncer a Catalunya, on “les dones amb càncer tenen la taxa de mortalitat més baixa d’Europa”.  “Si tens un càncer, el millor que et pot passar és que el tractin a Catalunya”, ha afirmat Comín. En aquest sentit, el director del programa Sense Ficció de TV3, Joan Salvat, ha afegit que “tenim un tresor i encara no en som conscients. Aquest tresor es diu sanitat pública”.

El director del documental també ha volgut remarcar que “amb càncer tothom pot fer una vida acceptablement normal” i ha estat un projecte del qual n’ha tret “grans lliçons de vida”. Salvat ha subratllat, a més, que “és molt important que una història com aquesta arribi al màxim de gent possible” per aconseguir desestigmatitzar la malaltia i transmetre un missatge positiu.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article