Les entitats socials rebran un 27% més de diners per a la reinserció dels presos

El Govern destina enguany a la rehabilitació dels reclusos 4,2 milions d’euros


Les entitats socials que treballen en la inserció dels presos rebran un 27% més de diners per desenvolupar la seva tasca. En concret, la partida per al suport del tercer sector s’incrementa en 891.569 euros, la totalitat dels quals aniran destinats al programa de subvencions per a la rehabilitació dels interns i dels ex-reclusos.

Així, aquests ajuts tindran enguany una partida de 1,2 milions d’euros, que se sumen als tres milions de pressupost per als programes ja consolidats. En total, doncs, el Govern destinarà aquest any 4,2 milions. D’aquesta manera, s’espera que la taxa de reincidència, que a Catalunya està a l’entorn del 30% segons el darrer estudi sobre reinserció penitenciària, pugui anar disminuint.

Quan els presos fan activitats de reinserció, la taxa de reincidència baixa

Les accions que porten a terme les entitats del tercer sector van des dels programes de deshabituació en drogues, l’acompanyament a interns en el procés d’excarceració, l’atenció a la població jove, les teràpies assistides amb animals, programes de prevenció de la violència de gènere o de salut sexual o reproductiva per a dones, i mediació cultural, entre d’altres.

Tal com constata el Govern, els darrers estudis sobre reinserció corroboren que, quan els interns prenen contacte de manera progressiva amb el món exterior abans d’obtenir la llibertat definitiva, el percentatge de reincidència és menor. A Catalunya hi ha prop de 8.700 interns en centres penitenciaris. Cada any surten de la presó 5.600 persones.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article