‘Casa nostra, casa vostra’ lliura 121.000 signatures al Parlament a favor de l’acollida de refugiats

"La campanya ha estat un èxit", afirma el coordinador Ruben Wagensberg, que reclama a les institucions que busquin vies per solucionar la crisi humanitària


Els coordinadors de la campanya Casa nostra, casa vostra, Lara Costafreda i Ruben Wagensberg, han lliurat 121.703 signatures d’adhesió al manifest en favor de l’acollida dels refugiats a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. «El retorn social de la campanya és innegable. Ha estat un èxit, com també ho va ser la manifestació del 18 de febrer i el concert al Palau Sant Jordi», ha assegurat Wagensberg.

També ha reconegut que des de les institucions "no s’està movent fitxa" i que, en els darreres setmanes, no han arribat tantes persones refugiades a l’Estat com s’esperava. Denuncien des de la plataforma que des de la manifestació només han arribat 41 persones provinents dels camps de refugiats. En total, el govern espanyol es va comprometre a acollir fins a 17.337 persones, però només n’han arribat 1.100 i només queden 196 dies per complir el compromís amb la Unió Europea, que finalitza al setembre.

Les donacions aniran destinades a projectes solidaris

Per tal d’accelerar aquest procés, ara, els promotors de la campanya volen estudiar "quines vies té el Parlament" per aconseguir millorar l’acollida. També s’han reunit amb la resta de grups parlamentaris per què siguin conscients de la "preocupació de gran part de la societat catalana". Per això, la plataforma ha esbossat un full de ruta amb mesures concretes que esperen que puguin aplicar-se de forma immediata abans que arribi el setembre.

Alhora, els promotors han explicat que Casa nostra, casa vostra farà el tancament de la primera fase de la campanya a finals de març i que tots les donacions es destinaran a crear una convocatòria d’ajuts per les ONG que treballen en les migracions i el refugi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article