Catalunya tindrà 15 centres educatius nous, més de la meitat dels quals seran barracons

Ensenyament anuncia que el curs vinent tant P3 com primer d'ESO tindran gairebé un centenar de grups més


El Departament d'Ensenyament ha anunciat que el proper curs els estudiants catalans tindran 15 nous centres educatius, 11 dels quals seran mòduls prefabricats, és a dir, barracons. Així mateix, es construiran sis institut-escola més.  Així ho ha explicat aquest dilluns la consellera d'educació, Meritxell Ruiz, en la presentació de l'oferta de places de segon cicle d'educació infantil i ensenyaments obligatoris per al proper curs escolar.

Els vuit nou instituts es construiran a Alpicat, Badalona, Barcelona, Manresa, Mataró, Mont-Roig del Camp, Palau-Solità i Plegamans i Viladecans, i les sis de les set noves escoles estaran ubicades a Barcelona i una a Montgat. Així, cinc dels vuit instituts estaran en mòduls prefabricats, mentre que sis de les set escoles iniciaran la seva activitat en barracons. Només una d'elles, ubicada al barri de Les Corts de Barcelona, ho farà en un edifici, en concret, a la biblioteca Can Rosés.

Alhora, el Govern ha apostat pel model de l'institut-escola, que permet fer en un mateix centre tots els cicles de formació. Tres d'aquests centres seran a Barcelona, un a Tarragona, un a Lleida i, per últim, un a Gavà. Aquesta mena de centres permeten donar "resposta a l'abandonament escolar en entorns complexos", han explicat des de la conselleria.

Gairebé un centenar de grups més per a P3

Sobre el nombre de places que ofereix Ensenyament, la consellera ha anunciat que aquest curs vinent P3 tindrà fins a 99 grups més i 96 més a primer de l'ESO, tant a l'escola pública com a la concertada. D'aquesta manera, s'obren en total 77.220 places per a P3, gairebé 1.300 més que les que hi havia aquest darrer curs. A primer d'ESO s'atendran 81.548 alumnes i s'oferiran 83.502 places, el que suposen unes 1.800 places més que aquest últim curs.

La lluita contra el frau en les matriculacions

Els canvis en les llistes d'espera, l'augment del control per evitar el frau i una distribució més equilibrada els alumnes amb necessitat educatives especial, fruit del pacte amb les entitats municipalistes, són altres novetats de la preinscripció que tindrà lloc entre el 23 de març i el 4 d'abril.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article