Granollers canviarà gratuïtament els panys dels domicilis de víctimes de violència masclista

Per poder efectuar-se, caldrà presentar una ordre judicial que confirmi que hi ha una denúncia per aquest tipus de violència


L’Ajuntament de Granollers i la Unión de Cerrajeros de Seguridad han signat aquest dilluns acord segons el qual els serrallers de la ciutat que formin part d’aquesta associació canviaran de forma gratuïta el pany del domicili de dones que hagin patit violència masclista. Una mesura que, segons la regidora d’igualtat del consistori, Maria del Mar Sánchez, “dóna seguretat i protecció a la víctima”.

El canvi es farà de forma gratuïta i serà supervisat per la policia local de Granollers. Per fer-se efectiu només caldrà presentar una ordre judicial que confirmi que hi ha una denúncia per violència de gènere i la sol·licitud del servei es farà des del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de la capital del Vallès Oriental.

Segons Sánchez, aquesta iniciativa “no només és interessant perquè la víctima es deslliuri del pes econòmic que això suposa, sinó per la tranquilitat de saber que  tenen el recolzament del CIRD i la policia local”.

La Federación Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES) ofereix aquest servei sense cap cost, incloent tot el material, mà d’obra i desplaçament del professional. Granollers és, en aquest sentit, la primera ciutat catalana que signa aquest acord.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article