Els educadors socials reivindiquen el seu espai a la Viquipèdia

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya fa una crida als professionals per millorar i ampliar els continguts de l’àmbit social


La majoria de referents, conceptes i àmbits de l’educació social són invisibles a Viquipèdia, l'enciclopèdia en línia i de contingut lliure. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació i fer visible l’àmbit de l’educació social en aquest web, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) promou la iniciativa Viquiprojecte: Educació social.

Aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració de DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, juntament amb Amical Wikimedia, en el marc dels acords de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i el CEESC per una banda, i de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia per una altra.

Com s’activa el procés de participació

El projecte, que ja s’ha activat en línia des d’aquest mes de març, estarà operatiu fins la tardor del 2017. Per participar, primer cal inscriure’s al viquiprojecte i després escriure sobre un terme o concepte que encara no consti a la Viquipèdia o bé ampliar un que ja hi sigui. Tot i que tothom qui ho vulgui pot participar, aquest projecte està especialment adreçat als i les professionals de l’àmbit d’afers socials que vulguin aportar els seus coneixements o bé millorar, actualitzar o traduir la informació sobre el sector que ja està disponible.

D’altra banda, durant el mes de maig s'organitzaran diverses sessions presencials per posar en comú i saber quins són els termes de l’àmbit social que es poden trobar en línia actualment, així com conèixer i explorar les possibilitats que Viquipèdia té com a eina d’informació i documentació.

Seran un total de sis sessions que començaran el proper 4 de maig, al DIXIT Girona i finalitzaran el 26 de maig a la Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida. Tothom qui ho vulgui pot participar en aquest viquiprojecte, tot i que està especialment adreçat als i les professionals de l’àmbit d’afers socials que vulguin aportar els seus coneixements o bé millorar, actualitzar o traduir la informació sobre el sector disponible a la xarxa.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article