Totes les escoles catalanes hauran de tenir una comissió ‘antibullying’ abans de tres anys

Ensenyament impulsa un projecte per millorar la convivència a les aules, des de les llars d’infants als centres de secundària, que va més enllà del pla que proposa el ministeri


Totes les escoles catalanes, tant públiques com concertades, hauran de tenir un pla de convivència en un termini màxim de tres anys, que haurà d’incloure una comissió que previngui i detecti casos de bullying o assetjament escolar.

Ensenyament impulsa així un projecte que va més enllà del que contemplarà el pla estratègic espanyol la propera setmana i que proposa que hi hagi una figura de mediador dins els centres educatius. "Hem de poder evitar l’assetjament escolar i millorar la convivència per aconseguir l’èxit educatiu i el creixement personal i social de l’alumnat", ha recalcat la consellera, Meritxell Ruiz, aquest dimarts. La mesura que ara posa en marxa la conselleria afecta tots els centres educatius, des de llars d’infants a centres de secundària.

Un pla per determinar els punts febles de les escoles

D’aquesta manera, cada escola, en totes les etapes educatives, haurà d’assenyalar en un informe quins són els trets més destacats del centre i del seu entorn. Això servirà per fer una diagnosi de la situació de l’alumnat que permetrà assenyalar els seus punts forts i febres. Alhora, l’estudi servirà per poder adaptar cada pla de convivència a les necessitats del centre.

Per poder-ne fer la planificació i el seguiment del projecte, cada centre haurà de crear una comissió de convivència, que podrà recaure en una sola persona o en un grup, depenent de les seves necessitats. "Aquest pla serà imprescindible per a totes les escoles finançades amb fons públics i ha de garantir el bon clima", ha asseverat Ruiz.

Actualment, han assenyalat fons de la conselleria, ja hi ha uns 1.700 centres que són assessorats per elaborar el projecte de convivència. "Els directors ens han tramès que hi ha una consciència superior sobre què és l’assetjament escolar", ha dit la consellera.

La resposta a la campanya per l'escola pública de la FaPaC

Alhora, Ruiz ha aprofitat per respondre a la campanya de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnat de Catalunya (FaPaC), que fa una crida a matricular els infants a l’escola pública. Ha assegurat que el Govern ja fa un esforç per defensar-ne la qualitat, alhora que ha recordat que l’escola concertada també fa una "contribució positiva".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article