Down Lleida denuncia el pub que va vetar l'accés a uns joves amb discapacitat intel·lectual

"No volem que els tanquin el local. Volem només que es disculpin i que no torni a passar", reclamen des de l'entitat


L'associació Down Lleida ha presentat aquest dilluns una denúncia davant de la fiscalia contra els propietaris del pub Fissure que va impedir l'accés en dues ocasions a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals. A més, també ha presentat una denúncia al departament de Treball, Afers Socials i Famílies i a l'Agència Catalana del Consum.

Expliquen des de Down Lleida que la decisió que va prendre el local va ser "premeditada i conscient" perquè "en les primeres explicacions als mitjans argumentaven que la seva presència repercutia negativament en la facturació". El primer dia, el 31 de març, el local va adduir que "hi havia una festa privada" i, el segon dia, un monitor de l'entitat es va avançar al grup per assegurar-se que no hi havia cap esdeveniment privat però, malgrat tot, tampoc van aconseguir entrar.

"Ens trobem davant d'un cas flagrant de vulneració dels drets de les persones amb discapacitat. La convenció internacional reconeix el dret al lleure d'aquestes persones", afirmen des de Down Lleida. A més, recalquen que no volen que tanquin el local, sinó només" que no torni a passar" i que "els propietaris es disculpin". Alhora, demanen a la ciutadania que se sensibilitzi amb aquests casos i actuï amb solidaritat amb les persones discriminades.

La segona denúncia en cinc anys pels mateixos fets

Aquesta és la segona vegada en cinc anys que es té constància d'una denúncia pel mateixos fets. El març del 2013, una discoteca de Sabadell va impedir l'accés a un grup de joves de l'entitat Andi-Down. En aquella ocasió, l'empresa va demanar disculpes i l'associació va retirar l'acció judicial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article