L’Observatori de la Soledat, la plataforma per visibilitzar l’aïllament de la gent gran

Amics de la Gent Gran posa en marxa la iniciativa, pionera a Catalunya, i programa un cicle de xerrades per conscienciar del fenomen


Visibilitzar i combatre la soledat no desitjada de la gent gran. Aquest és l’objectiu de l’Observatori de la Soledat, una plataforma que ha posat en marxa l’associació Amics de la Gent Gran per aprofundir i analitzar aquest fenomen i donar-li, així, notorietat després dels "30 anys de lluita" de l’entitat.

La seva creació, a més, rau en la voluntat de donar continuïtat al treball realitzat i a les conclusions extretes de la Jornada Internacional de Soledat 2011 i a la Jornada de Gent Gran i Crisi 2013. Concretament, el projecte busca pal·liar els efectes negatius de la soledat no desitjada i promoure les eines necessàries per a la seva prevenció, així com informar i donar a conèixer les realitats i experiències en aquest àmbit.

Fins ara ja hi han participat 110 persones, principalment persones voluntàries i sòcies d’Amics de la Gent Gran, empreses i fundacions col·laboradores (com l’Obra Social ‘la Caixa’, Auren o ERGO), altres entitats del tercer sector i programes de gent gran (com Càritas, Llars Compartides o la Coordinadora d’Entitats del Poblesec) i Amics de la Gent Major de València (membre de la Federación Amigos de los Mayores), així com altres persones interessades a títol individual.

Una de les accions principals d’aquest projecte és organitzar un cicle de conferències al Palau Macaya on s’estudiarà el fenomen de la soledat des de diferents prismes. El cicle portarà per títol “La soledat com a fenomen complex. Cicle vital, pobresa, subjectivitat i cultura” i pròximament es farà publica la seva programació.

Aquest cicle pretén ser un espai aglutinador on debatre i generar discurs des de la metodologia qualitativa, promovent la participació de diferents agents socials i potenciant la transferència de coneixement i el treball en xarxa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article