El Recompte de persones sense llar necessita enguany més de 900 voluntaris

La iniciativa vol contribuir a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar la població sobre aquest fenomen


A Barcelona gairebé 1.000 persones dormen al ras i fins a 3.000 no tenen una llar on viure. Davant d’aquesta situació, l'Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb les entitats socials de la XAPSLL, han organitzat un nou Recompte de persones sense llar el proper 17 de maig a la nit i es necessiten més de 900 voluntaris.

El Recompte té una doble finalitat: contribuir a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar la població de la ciutat sobre aquest fenomen. L’atenció social a les persones sense llar requereix una informació actualitzada sobre les seves dimensions i característiques. Les persones en situació de sense sostre són aquelles que ni tan sols utilitzen la xarxa de recursos existents i que pernocten als carrers de la ciutat.

Enguany es vol dur a terme una nova revisió que pretén aconseguir dades concretes i per això es farà una prospecció extensa al llarg de tota la ciutat. Durant la mateixa nit, es comptabilitzaran les que pernocten en carrers, places, parcs i caixers, i les persones que passen la nit als equipaments municipals i d’entitats.

Per col·laborar amb la iniciativa no cal experiència prèvia, però sí que cal ser major d’edat. Durant el recompte es farà servir una app i, per tant, és recomanable portar smartphone. El recompte acabarà a les 2 de la matinada i per això l’organització demana que tothom qui hi participi tingui un mitjà de transport per tornar a casa.

Com a novetat, aquest any s’ha fet una crida massiva als diferents agents socials per tal d’ampliar la sensibilització i s’ha obert un espai web on tothom qui hi estigui interessat pot inscriure’s omplint un formulari.

L’any passat, van participar al recompte 930 persones voluntàries que es van distribuir per cada barri de la ciutat de Barcelona. En aquesta jornada es van detectar 2.847 persones sense llar, 940 de les quals dormien al carrer i 1.907 en recursos d’allotjament de la XAPSLL.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article