Creixen les beques perquè els infants més vulnerables gaudeixin de les colònies d’estiu

La Fundació Pere Tarrés i Fundesplai són dues de les entitats que treballen per evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor d’exclusió social


L’educació en el lleure com a iniciativa per pal·liar els efectes de les desigualtats socioeconòmiques dels infants més vulnerables. Sota aquesta premissa, la Fundació Pere Tarrés ha iniciat un any més la campanya Cap infant sense colònies. L’entitat, que treballa per evitar que l’accés a l’educació en el lleure sigui un factor d’exclusió social, preveu becar enguany “un 12% més d’infants” i aconseguir que 4.500 nens i nenes puguin gaudir de colònies i casals d’estiu.

“Les colònies em va ajudar a créixer quan era una nena i a convertir-me en la persona que sóc ara”, ha explicat Badia Boukta, que ara té 19 anys i ha estat una dels 17.262 infants que han estat becats per la Fundació Pere Tarrés en els darrers set estius. L’estiu és precisament el moment en què la situació dels infants vulnerables s’agreuja més perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

De fet, un dels objectius de la campanya és sensibilitzar a la població de la importància de l’educació en el lleure. “Es tracta d’una educació integral i complementària a l’escolar que genera igualtat d’oportunitats socials i educatives”, ha emfatitzat el director de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, i ha afegit que "ens preocupa que es converteixi en factor d’exclusió social".

En aquest mateix sentit, la monitora Maria València ha assegurat que els casals d’estiu són una eina per “desconnectar i trencar amb els rols assignats en l’entorn habitual, establir un vincle positiu amb els monitors, adquirir unes rutines estructurades que els ajudaran a organitzar-se millor i exercir el dret dels infants a jugar”. “Ens cal donar l’oportunitat als infants de què es sentin importants”, ha afegit.

Un estiu per a tothom

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) també ha llançat la seva campanya Un estiu per a tothom, mitjançant la qual aspira a garantir accés al lleure a tots els infants que ho sol·licitin. Per això enguany ha ampliat les beques un 10% respecte el curs passat i preveu atorgar-ne 5.700.

Aquesta entitat ofereix enguany 1.163 activitats per a un total de 68.800 infants i joves: des de casals i colònies fins a camps de treball. Per fer-les assequibles Fundesplai també gestiona beques que provenen tant d’administracions públiques com de la iniciativa privada o de fons propis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article