Sitges inicia un cicle de surf terapèutic per a infants amb autisme

És l'únic projecte d'aquestes característiques a tot l'Estat espanyol, completament gratuït


L’associació Més que Surf ha iniciat aquesta setmana un cicle de surf terapèutic per a nens amb trastorns de l’espectre autista (TEA) i altres trastorns del desenvolupament. Aquest projecte és el primer que s’ha dut a terme a Catalunya i l’únic de l’Estat espanyol que ofereix un programa d’aquestes característiques i totalment gratuït.

El programa, creat pel psicòleg infantil Adrián Esteve, s’organitzarà en vuit sessions durant set setmanes a la platja de la Marina de Sitges, i finalitzarà el proper 25 de juny. La iniciativa es fonamenta en la pràctica del surf, els beneficis del mar, el grup, l'entorn  i el vincle amb el monitor com a teràpia alternativa per vehicular un canvi positiu en nens amb TEA i altres trastorns del desenvolupament.

A més, la metodologia que s’utilitza per aquest projecte consisteix en assignar un monitor per a cada infant i prèviament es marca uns objectius individualitzats que ha de complir durant les sessions. D'aquesta manera, s'estableix un vincle terapèutic entre monitor, nen i família que dota de continuïtat i seguiment la teràpia. El treball és supervisat per psicòlegs amb experiència i surfistes, i els monitors són instruïts en TEA.

Més que Surf ha explicat que no descarta ampliar el programa a altres indrets de Catalunya en un futur després de veure la bona acollida que ha tingut la iniciativa, amb totes les places cobertes per aquesta edició.

L’associació realitza aquesta activitat de forma totalment desinteressada i ofereix el curs de forma íntegrament gratuïta per a les famílies, que segons diversos estudis gasten entre 200 i 3.000€ per les diferents teràpies existents per a nens amb autisme. Per dur-ho a terme, compta amb el suport de Sitges Surf Club, que presta el material i la infraestructura necessària, i d’EPSI Garraf (Centre Psicològic i Logopèdic), que es va encarregar d'escollir i avaluar als nens.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article