Més de 250 joves repensaran les polítiques de joventut en el seu quart congrés

Els assistents redactaran la Carta Catalana de la Joventut i un nou pla d'actuació, que serviran d’altaveu de les seves reivindicacions


Més de 250 joves es reuniran aquest cap de setmana en el quart Congrés Català de la Joventut. Amb el títol 'Repensem-ho tot, construïm col·lectivament', els assistents marcaran les línies clau per al futur de les polítiques de joventut. L’objectiu és recollir reptes, necessitats i propostes concretes entorn a 12 grans temes que afecten els joves com l’educació, l’habitatge, la salut, la igualtat de gènere i LGBTI o l’associacionisme, entre altres.
 

L’organització del Congrés s’emmarca dins el procés participatiu #FemCarta, que ha portat al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) a organitzar tallers arreu de Catalunya. Concretament, entre febrer i març s’han realitzat 13 tallers presencials a una desena de capitals de comarca per conèixer necessitats i reptes de futur dels i les joves. Uns tallers que han posat el focus en les problemàtiques i necessitats específiques de cada territori per tal de recollir la pluralitat de reptes, necessitats i propostes existents.

L’Hospitalet de Llobregat serà ara el punt de trobada d’aquest Congrés, coorganitzat pel CNJC i la Direcció General de Joventut. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya; Marta Vilalta, directora general de Joventut, i Francesc J. Belver, primer tintent d’alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, inauguraran l'encontre juvenil.

Una nova Carta Catalana de Joventut

Un total de 12 tallers temàtics serviran per identificar les necessitats de cadascun dels grans temes escollits, després es redactaran les propostes concretes. Finalment, es posaran en comú les conclusions per assentar unes propostes de consens que s’inclouran en la nova Carta Catalana de la Joventut, 14 anys després de la seva última actualització.

Aquesta carta pretén ser una eina d’incidència que recollirà les principals necessitats del jovent català, els reptes que afronta, i els canvis actuals. La participació serà oberta i transversal de joves i entitats d’arreu del territori. A més, el Congrés també servirà per redactar el Pla d’Actuació Jove, el document que desenvolupa el Pla Nacional de Joventut de Catalunya des de l’òptica del moviment associatiu juvenil.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article