L'Agència Catalana de l'Aigua augmenta un 50% la bonificació per a famílies vulnerables

Més de 15.00 famílies es beneficien actualment d’aquest ajut, mentre que n’hi ha 346.000 que reben altres prestacions, com l’ampliació per trams


L’Agència Catalana de l’Aigua ha augmentat fins a un 50% la bonificació per a les famílies en situació de vulnerabilitat que es puguin acollir al cànon social de l’aigua. Fins a l’aprovació de la llei de pressupostos d’enguany, el tipus impositiu del primer tram de consum del cànon que s’aplica a la major part de la població era de 0,4936 euros per metre cúbic. A partir d’ara, als col·lectius que compleixin amb els requisits del cànon social se'ls aplicarà un preu de 0,24 cèntims.

Aquesta figura, en vigor des del 2011 i destinada a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, fixava fins ara un preu de 0,3999. Les famílies que ja en gaudien i que continuen complint els requisits tindran també una rebaixa fins als 0,24 euros per metre cúbic.

D’altra banda, la llei de mesures d’acompanyament dels pressupostos d’enguany preveu l’ampliació dels col·lectius que poden optar al cànon social. Per acollir-s’hi és necessari que el consum de la factura no superi el primer tram del cànon de l’aigua (9 metres cúbics al mes). Actualment, 15.277 famílies es beneficien del cànon social de l’aigua.

Altres ajuts per reduir el preu de l'aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua també disposa d’altres bonificacions, com és el cas de l’ampliació per trams. Aquesta mesura va dirigida a famílies de quatre o més membres o a unitats familiars amb persones amb un grau de discapacitat superior al 75%. Amb aquesta ampliació s'afegeixen tres metres cúbics per persona i mes als límits de consum d'aigua establerts per al primer tram del cànon o per al segon tram. Actualment, prop de 346.000 famílies s’acullen a aquesta bonificació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article