El Congrés Català de la Joventut proposa crear un protocol per evitar el suïcidi juvenil

També vol promoure models alternatius a l'habitatge i fomentar l'educació


Més de 250 nois i noies han participat aquest cap de setmana al Congrés Català de la Joventut a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Durant la trobada s'han elaborat més de 150 propostes que quedaran recollides a la 4a Carta Catalana de la Joventut, un document de referència en la definició de les polítiques per a aquest col·lectiu dels pròxims 10 anys. D'entre elles destaca la voluntat de crear un protocol de prevenció, intervenció i sensibilització del suïcidi juvenil.

El Congrés també s'ha proposat promoure models alternatius d'habitatge per trencar l'hegemonia compra-lloguer i fomentar l'educació per la participació en tots els espais, especialment en l'educació formal obligatòria.

La Carta Catalana de Joventut tradicionalment ha servit de base i referència per definir les polítiques per aquest col·lectiu. Segons un Comunicat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el compromís del govern hi segueix sent per aquesta quarta edició. Així ho va destacar durant l'acte d'obertura del congrés la Directora General de Joventut, Marta Vilalta.

Més de 400 persones implicades en tot el procés

El procés de redacció d'aquesta nova carta va començar el mes de febrer. Per tal de garantir que fos ampli i transversal, es van establir 4 vies de participació: trobades arreu del territori, tallers interns en el si de les entitats juvenils, un qüestionari digital i el Congrés que ha tingut lloc aquest cap de setmana. En total, més de 400 persones s'han implicat en la construcció de la 4a Carta Catalana de la Joventut que es presentarà definitivament el febrer del 2018.

Des d'ara fins al febrer, es treballarà el document final i es presentarà a les entitats juvenils de tot Catalunya. L'objectiu d'aquestes trobades és ampliar encara més el jovent implicat en el procés i definir conjuntament des de l'associacionisme accions concretes d'incidència per assolir el compliment de les propostes recollides dins la Carta.

El congrés celebrat aquest cap de setmana està coorganitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i la Direcció General de Joventut (DGJ).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article