Tarragona engega un Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i Gèneres

El nou servei donarà a servei al voltant de 15.000 persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI


L'Ajuntament de Tarragona ha presentat, aquest dilluns, el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI) per complir amb el compromís de garantir l'aplicació efectiva de la Llei 11/14 pels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. S'estima que a Tarragona hi ha al voltant de 15.000 persones d'aquest col·lectiu, i que, junt amb la seva xarxa familiar, professional i social, poden ser beneficiaris potencials de l'atenció que s'oferirà a partir d'aquest mes de maig al SAI.

D’aquesta manera, el servei oferirà, d’entrada, una primera acollida a través d'orientació presencial, telefònica i telemàtica i, un cop avaluada la situació personal i social i la situació de risc en què es trobi la persona, es donarà una resposta en funció de les necessitats concretes.

El nou servei SAI de Tarragona es posa en marxa dos dies abans de la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i estarà gestionat per l'entitat H2O, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona. H2O aportarà dos professionals al SAI i, alhora, rebrà el suport i col·laboració en àrees específiques del servei d'atenció psicològica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Accions per prevenir l’homofòbia

Els objectius generals del nou servei municipal són visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI a Tarragona mitjançant accions de sensibilització i prevenció contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es donarà suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres en diferents àmbits, especialment en l'àmbit escolar per tal de prevenir les actituds discriminatòries i l'assetjament contra les persones que integren aquest col·lectiu.

El SAI impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBIQ del municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d'atenció i suport a víctimes d'homofòbia mitjançant una acció de qualitat que proporcionarà un acompanyament a les víctimes. La seu estarà ubicada al Servei Salut Jove de l'Oficina Jove del Tarragonès i estarà oberta els dimecres al matí i s'anirà ampliant en funció de les necessitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article