Més de 4.000 nens i nenes participen aquest cap de setmana a la festa 'Somriu per la infància'

La FEDAIA busca sensibilitzar, en aquesta cinquena edició, sobre la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats pels més vulnerables


Solidaritzar-se amb els infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social. Aquest és l'objectiu de la festa 'Somriu per la infància' que la FEDAIA organitza anualment al parc temàtic de PortAventura i que enguany arriba a la seva cinquena edició. Així, en aquesta edició, participaran al voltant de 4.000 infants de més de 100 centres i serveis i també infants de famílies d’acollida.

L'esdeveniment busca sensibilitzar la societat sobre la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats de tots els infants, especialment dels més vulnerables. Alhora, amb la festa, la federació vol també que els infants atesos per les diverses entitats sense ànim de lucre puguin gaudir d'un dia especial. Per que sigui així, hi haurà actors, un photocall, tallers de perrqueria, un taller de zumba i un Mannequin Challlenge pels drets de la infància.

A més, aquell dia tothom que vulgui sumar-s’hi a la festa ho podrà fer comprant entrades solidàries, sempre i quan s’adquireixin a través de la pàgina web www.somriuperlainfancia.org. Part de la recaptació es destinarà a impulsar programes per afavorir la igualtat d’oportunitats entre els infants, adolescents i joves vulnerables. 

Amb la intenció de sensibilitzar a la societat, la FEDAIA recollirà somriures solidaris a les xarxes socials, una activitat amb la que s’anima als usuaris a compartir fotografies. S'ha triat el somriure com a lema d'aquesta festa perquè és un element d'unió que iguala a tots els infants més enllà de la seva situació social o econòmica.

Una entitat que atén més de 100.000 infants i 35.000 famílies

Aquesta acció centra els seus esforços en el suport a projectes i jornades dedicades a nens i joves en risc d'exclusió per raons socials, de salut o econòmiques. La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament.

Nascuda l’any 1996, està formada per 94 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia familiar, UECs, PFI, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article