Afers Socials aprova la partida per a infants a càrrec, que seguirà sent només per a famílies vulnerables

La prestació es farà efectiva en un sol pagament i s'adreça a les unitats familiars que no superin un determinat nivell d'ingressos

L'entitat Famílies Nombroses de Catalunya reclama que l'ajuda sigui universal


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aprovat destinar 5,5 milions d’euros per atendre la convocatòria 2017 d’ajudes econòmiques per a famílies, la qual cosa es tradueix en 650 euros per naixement, adopció, tutela o acolliment i 750 euros per a famílies nombroses i monoparentals. Aquests ajuts, sotmesos al nivell d’ingressos de la unitat familiar, estan destinats a famílies en què hi hagi hagut un naixement, adopció, tutela o acolliment en els períodes compresos entre l’1 de juliol i el 31 de desembre de 2017 i l’1 de gener i el 30 de juny de 2018.

Segons el Govern, l’objectiu d’aquest ajut és donar suport econòmic a les famílies amb fills a càrrec i que no superin un determinat nivell d’ingressos, per tal de prevenir situacions de vulnerabilitat. En el cas d'una unitat familiar de tres membres, per exemple, els ingressos anuals no podran superar els 16.000 euros. A més, aquest import es farà efectiu en un sol pagament.

Restablir la prestació universal, la petició de les entitats

El Govern ha anunciat aquest pressupost una setmana després que l'entitat Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) emetés un comunicat perquè el Govern restablís l'ajuda econòmica per infants a càrrec. De moment, la Generalitat no preveu restablir la prestació universal per fill a càrrec, que es va suprimir fa sis anys.

Des de l’any 2003 fins al 2011 totes les famílies de Catalunya amb fills de zero a tres anys van rebre una prestació anual per fill a càrrec, però des del juliol de 2011 la Generalitat només paga una ajuda per naixement condicionada a rendes familiars "molt baixes". Segons la FANOC, restablir aquesta prestació "dona confiança a les famílies que voldrien tenir fills, a més de facilitar la protecció social dels infants a càrrec”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article