Reus promou un protocol contra l'assetjament sexual a les festes populars

Col·lectius feministes de la ciutat volen donar resposta a aquells casos desatesos perquè no són constitutius de delicte i la policia no hi intervé


Reus ha promogut un protocol contra l'assetjament sexual a les festes populars. L'han impulsat diversos col·lectius i associacions de la ciutat, amb el suport de la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus. El text fixa pautes sobre com actuar davant un possible cas d'agressió sexista, tant en relació a la persona assetjadora com a l'assetjada, en el marc de la celebració d'un esdeveniment festiu.

Amb aquest protocol, col·lectius feministes de la ciutat volen donar resposta a aquells casos que sovint passen per alt perquè no són constitutius de delicte i, per tant, la policia no hi intervé. També es planteja crear espais on poder atendre d'una possible agressió i/o discriminació en un entorn de festa popular. Ara els impulsors de la proposta fan una crida a totes les entitat culturals de la ciutat perquè s'hi adhereixin.

“Com més entitats hi estiguin adherides, millor es podrà treballar”, ha afirmat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores. Les entitats que organitzin esdeveniments, concerts o festes podran adherir-s'hi a través d'un formulari i amb l'assistència a unes xerrades on se'ls informarà sobre com portar a la pràctica aquest protocol.

Entre les diverses mesures, es recomana procurar l'apoderament de les persones agredides i també donar una resposta col·lectiva, entre d'altres. A grans trets, són unes orientacions molt bàsiques, “de sentit comú”, segons Flores, per orientar una entitat en el cas que es doni una agressió sexista a l'esdeveniment o festa que organitza i no sàpiga com actuar.

El protocol, presentat aquest dimecres, és fruit de la col·laboració amb el col·lectiu Despertem el feminisme, amb qui l'Ajuntament va començar a treballar l'any 2016 per promoure la igualtat a la ciutat. Jordina Arnau, en nom d'aquest col·lectiu, ha reclamat major sensibilitat dels cossos de seguretat en aquells casos que no són delicte i acaben desatesos.

La redacció del protocol ha comptat també amb la implicació d'altres entitats de la ciutat: Coordinadora d'Esplai i Escoltes de Reus, Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, H2O, Arsufesta i la Regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, juntament amb la regidoria de Cultura, l'IMAC, la Guàrdia Urbana, la regidoria de Salut i el SIAD de l'Ajuntament de Reus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article