La Confederació guardona quatre entitats per la seva gestió democràtica i contribució a la transformació social

Les cooperatives Suara Serveis i Pinisan han estat premiades pels seus models de gestió participativa

Obertament i els Serveis Funeraris de la Fundació Santa Susanna, guanyadores per la seva capacitat d’innovació


Reconèixer i visibilitzar les millors iniciatives de gestió democràtica i transformació social portades a terme per entitats del Tercer Sector Social. Amb aquest objectiu, La Confederació ha premiat enguany quatre iniciatives per la seva contribució a generar activitat econòmica en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones.

En la categoria de gestió democràtica, s’ha reconegut amb el primer premi el model de participació de la cooperativa Suara Serveis, per la incorporació del model de participació de forma integral a la gestió de l’organització i per la generació d’eines innovadores dirigides a afavorir la governança democràtica. El segon premi ha estat per la cooperativa d’Alumnes Pinisande l’Escola Rel, Centre d’Educació Especial, per tractar-se d’una pràctica innovadora en la integració i participació de les persones usuàries, en aquest cas els mateixos alumnes.

En la categoria de transformació social, s’ha atorgat el primer premi a la Xarxa d’activistes contra l’estigma impulsada per Obertament, pel valor que aporta la unió de diverses entitats en una aliança per la lluita contra l’estigma en matèria de salut mental i per la innovació que suposa la incorporació dels activistes com a protagonistes. El segon premi ha estat pels Serveis Funeraris de la Fundació Santa Susanna, per tractar-se de la primera entitat social que posa en marxa aquest tipologia de serveis a Catalunya, aportant un alt grau d’innovació i possibilitat de rèplica en altres territoris.

El President de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta del sector a la convocatòria dels Premis La Confederació 2017 en aquesta primera edició i ha estacat el nombre i la qualitat de les candidatures rebudes (23 candidatures en total). Finalment, Segarra ha recordat que s’ha elaborat una publicació amb totes les candidatures presentades, declarant que “més enllà de les iniciatives premiades, s’ha volgut reconèixer i visualitzar totes i cadascuna de les iniciatives presentades, pel seu valor d’aportació i pel seu caràcter inspirador de cara a reforçar la governança democràtica en el si de les organitzacions i reivindicar la capacitat transformadora del Tercer Sector Social.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article