L’Ajuntament de Barcelona denunciarà el Ministeri de l'Interior per no tancar el CIE

Malgrat que el consistori va emetre una ordre de precintament fa dos mesos, l’Estat espanyol no ha fet cap pas per tancar el centre


L'Ajuntament vol que el Ministeri de l'Interior tanqui definitivament el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Després que l’Estat espanyol hagi fet cas omís a l’ordre de precintament que va emetre el consistori fa un parell de mesos, aquest últim té previst presentar una denúncia a l'Audiència Nacional si d'aquí a poques setmanes no donen fruits els passos que està fent per la via administrativa, ha avançat Europa Press.

L'Ajuntament va emetre una ordre de precinte el 29 de març i va avisar que, si en un termini de dos mesos el centre no tancava, portaria el ministeri a l'Audiència Nacional, que decidirà "si preval el dret urbanístic o el dret del Ministeri a tenir un equipament on vulgui i sense llicència", segons les mateixes fonts.

Així, en les properes setmanes el consistori enviarà una notificació al govern de Mariano Rajoy, esperarà resposta i deixarà transcórrer el període d'al·legacions. Si aleshores Interior encara no ha mogut fitxa, l’Ajuntament denunciarà la institució espanyola.

Fonts de la Policia Nacional preguntades per Europa Press han defensat que el centre ha seguit amb el seu "curs i funcionament normals", perquè no se sent interpel·lat per l'ordre de precintament de l'Ajuntament, ja que asseguren que no en té la competència. Sostenen que el consistori no té la "facultat legal" per ordenar el precintament del centre, però asseguren que sí que tancaria si així ho decidís un jutge, ja que la Policia Nacional sempre compleix amb les decisions judicials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article