La Fundació Josep Carreras demana curar la leucèmia “demà”

El Departament de Salut calcula que un de cada tres nens amb càncer té leucèmia


‘La leucèmia es curarà. Ajuda'ns a decidir quan’. Amb aquest lema directe i contundent la Fundació Josep Carreras ha presentat la nova campanya de sensibilització contra la leucèmia. Quan creus que es curarà la leucèmia? Des de l’entitat llancen aquesta pregunta perquè creuen que, de totes les possibles respostes, només n’hi ha una de vàlida: “demà”. Un demà que només s'aconseguirà invertint més recursos en recerca científica.

Per això, l'entitat ha llençat aquesta campanya amb la que vol conscienciar que només és possible curar la leucèmia amb investigació. La leucèmia és la forma de càncer més freqüent en els nens, de forma que un de cada tres nens amb càncer és per leucèmia. Els tipus de leucèmia en nens es divideixen en agudes o cròniques, depenent de com es comporta la malaltia. La major part de les leucèmies en els nens són agudes i solen presentar un ràpid creixement. Un dels tipus de leucèmia aguda que afecta principalment els menors és l'anomenada limfoblàstica i la prevalença de la malaltia és de 13 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta mena de leucèmia té una cura del 85%, però un 15% dels casos no respon als tractaments convencionals.

 

Un tractament pioner que encara necessita més recursos

Des del juny del 2016, l’Hospital Clínic de Barcelona ha començat el camí per implantar el CART, el tractament més eficaç que es coneix contra la leucèmia limfoblàstica aguda. De fet, s’ha demostrat científicament que el tractament cura un 70% dels malalts. De moment, gràcies a les donacions, ja s’ha pogut adquirir un bioreactor d’última generació que aconsegueix combatre la leucèmia en un 85% dels casos però encara queda lluny de poder implementar aquesta solució.

Per aquest mateix motiu, des de la Fundació Josep Carreras volen conscienciar de la importància de les donacions per fer front a aquesta malaltia. Segons explica en el vídeo de la campanya de la fundació el membre del Comitè Científic Internacional de l'Institut d'Investigació contra la leucèmia, Robert Sackstein, el motiu pel qual continua la recerca és “per les promeses que fa als pacients” i que “espera poder complir-les en menys de deu anys”. Mitjançant el web interactiu, l'usuari fer una aportació econòmica, consultar entrevistes de diferents metges especialitzats i escoltar testimonis.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article