La campanya ‘Posa’t la Gorra!’ celebra 15 anys fent costat als nens amb càncer

La festa solidària tindrà lloc dissabte 10 de juny al parc d'atraccions PortAventura Park, a Vila-Seca


L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc) organitza la festa solidària ‘Posa’t la Gorra!’. Una festa que enguany celebra la seva quinzena edició fent costat els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

A Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous de càncer infantil a l’any, sent així la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, segons dades del departament de Salut. L’objectiu principal de la campanya Posa't la gorra! és el de sensibilitzar a la societat i donar a conèixer l’existència del càncer infantil, per tal de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que se’n deriven a partir del diagnòstic. Un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents malalts de càncer, el més palès, és la pèrdua del cabell. Per aquesta raó, es cobreixen el cap amb una gorra. “És per això que hem fet de les gorres el símbol de solidaritat envers tots aquests infants”, diu l'organització en el seu comunicat. La gorra tindrà un cost de 20€ i inclou l'entrada al parc d'atraccionsel dia de la festa.

Recursos per finançar la casa dels Xuklis

Com cada any, la festa tindrà lloc al parc d’atraccions PortAventura Park a la localitat de Vila-Seca, província de Tarragona. Una festa en la que es podrà participar dels tallers, activitats i gaudir amb les actuacions que l'organització ha preparat i que, com ja avancen, “compta amb diferents sorpreses”. Aquesta campanya és la primera font de recursos per finançar tots els serveis i accions que l'Afanoc du a terme. D'aquesta manera, l'entitat vol donar resposta a les necessitats de les famílies i garantir la seva sostenibilitat en el futur. Per aquest motiu, bona part dels diners recollits en aquesta edició es destinaran a mantenir i millorar la casa dels Xuklis, casa d’acollida per a famílies desplaçades a Barcelona amb infants malalts de càncer que van a rebre el tractament als hospitals de referència.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article