Els veïns de Barcelona s’uneixen per frenar l’especulació en l’habitatge

Més de 1.300 persones s’han manifestat per reclamar habitatge assequible i limitar els preus del lloguer


La unió fa la força. ‘Barcelona no està en venta’ és el crit que ha unit a desenes de col·lectius aquest dissabte 10 de juny per manifestar-se contra l'abús dels preus de lloguers que existeixen actualment a la ciutat. La protesta d’aquest cap de setmana ha aplegat unes 1.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, que des de les sis de la tarda del dissabte s'han manifestat pel centre de la ciutat per reclamar habitatge assequible, frenar l'especulació i limitar els preus del lloguer.

Els convocants denuncien que l'especulació immobiliària està expulsant els veïns dels barris barcelonins. Per aquest motiu, reclamen l'habitatge com un dret social i no com una “mercaderia”. En aquesta línia, les associacions de veïns s’han mobilitzat des de fa un temps. D'una banda, tot just fa un mes va néixer el Sindicat de llogaters, amb l’objectiu de donar veu i autonomia al col·lectiu i per fer front comú contra l’especulació i limitar els preus d’uns lloguers que no paren de pujar. D'altra banda, el Sindicat del Poble-Sec va publicar, fa dues setmanes, un mapa de la ciutat amb els diferents col·lectius existents, per tal de donar-los visibilitat. A més, amb la mateixa finalitat, s’ha creat recentment la Coordinadora d'Assemblees d'Habitatge de Barcelona.

Ocupació d'un edifici al Poble-sec

Alguns dels manifestants que aquest dissabte a la tarda han participat a la manifestació han ocupat un bloc de pisos buits situat al número 14 del carrer Poeta Cabanyes del barri del Poble-sec de Barcelona, segons els Mossos d'Esquadra. A través de Twitter, el Sindicat de barri de Poble-Sec ha convocat, avui dilluns, a les set de la tarda a l'edifici ocupat del als propietaris de l'immboble, l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Habitatge de la Generalitat. Aquest edifici, segons l’entitat veïnal del barri està buit de fa anys.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article