Més de 32.000 alumnes s’enfronten, des d'avui i fins dijous, a les proves d’accés a la universitat

Com a novetat, aquest any es farà la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària


Comencen les proves de selectivitat. Des d’aquest dimarts, a les nou del matí, i fins dijous un total de 32.055 alumnes s’enfronten a les proves d’accés a la universitat (PAU). Una xifra que és lleugerament inferior a la de l’any passat, que van presentar-s’hi 32.224 alumnes.

A partir de les 9 del matí, els alumnes catalans començaran els exàmens de Llengua Castellana i literatura. A les 11, serà el torn de Llengua Catalana i Literatura. La resta del matí, es faran les proves de matèries no comunes. Dimecres, s’examinaran d’Història o Història de la Filosofia i Llengua estrangera, també al matí, mentre que la resta del dia, així com dijous, s’aniran succeint els exàmens d’assignatures comunes d’opció o de la fase específica. En la fase específica, que poden fer els alumnes de batxillerat i també els procedents de cicles formatius de grau superior, es podran examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcularà la nota que pot arribar als 14 punts.

Alumnes amb necessitats especials

Un any més, els alumnes amb necessitats educatives especials com poden ser els dislèctics o amb trastorns d’aprenentatge com ara TDH o TDAH s’examinaran en tribunals específics per al col·lectiu i amb un horari especialment adaptat per a ells, de manera que disposaran de dues hores per a realitzar cada examen. Hi haurà tribunals específics a Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida i Tarragona, amb un total de 797 alumnes.

Primeres PAP per a futurs mestres

Com a novetat, aquest any es farà la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària, que es desvincula, així, de les PAU. Un total de 2.892 aspirants a mestres hauran de fer dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Aquestes proves les hauran de passar tots els alumnes, tant els que vinguin de cursar batxillerat com els de cicles formatius.
Les proves seran el dissabte 17 de juny al matí, en cinc seus ubicades a Barcelona, Bellaterra, Girona, Tarragona i Lleida. Per superar la PAP amb la qualificació d’apte, cal que la mitjana aritmètica dels dos exàmens sigui de 5 sobre 10, i per poder fer la mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a 4. La PAP té validesa indefinida.

Una altra novetat de les PAU d'aquest any és la incorporació dels canvis ortogràfics i gramaticals que preveu la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans, com per exemple la supressió d’alguns accents diacrítics. Amb tot, des d'ara i fins l'any 2020, seran vàlides l’actual normativa i l’anterior, ja que com assenyala la Generalitat “no es pot exigir als estudiants el coneixement d’aquestes novetats”. Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per internet. A més, tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article