El Govern fa els primers passos per regular les “mares de dia”

Les llars de criança són un servei de conciliació exercit per un professional en l’habitatge de la família

Afers Socials impulsa la proposta que pretén "regular una professió que formava part d'un buit legal"


El Govern ha iniciat aquest dimarts els tràmits per a l'elaboració d'un nou decret que regularà els serveis de criança a la llar per a la petita infància, el que es coneix com a "mares de dia". Així ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, qui ha explicat que es tracta d'un servei de conciliació per hores i flexible que exerceix un professional en l’habitatge de la família on té cura d'infants d'entre 0 i 3 anys.

Segons la consellera, el govern ha iniciat els primers passos per “regular una professió que ja existia i que formava part d’un buit legal” i ha afegit que això “proporcionarà un paraigua legal als treballadors que s’hi dediquen així com seguretat als pares”.

Bassa ha explicat també que aquest servei ja “està regulat a molts països europeus com Alemanya, França o Suïssa”, però a l’Estat espanyol fins ara només estava regulat a Navarra. “Ens semblava que era un punt important d’inflexió per regular un sector que ja existeix i donar visibilitat per poder afavorir l’economia formal i, per tant, també la creació de llocs de treball”, ha dit.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article