Núria Balada serà la nova presidenta de l'Institut Català de les Dones

El Govern va destituir Teresa Pitarch del càrrec que ocupava des del febrer del 2016 després d'anunciar la seva baixa del PDeCAT

Balada va participar recentment en un dels col·loquis Socialitzant que organitza el Social.cat


L'Institut Català de les Dones ja té nova presidenta després que el Govern destituís la setmana passada Teresa Pitarch, que havia estat al capdavant de la institució des del febrer del 2016, després que anunciés la seva baixa del PDeCAT i donés suport a la presumpció d'innocència de Germà Gordó. Serà Núria Balada, que fins ara ocupava el càrrec de directora executiva, la que rellevarà Pitarch.

Balada té 39 anys, va néixer a Barcelona i és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. També té un màster en Alta Funció Directiva per l’Administració Pública de Catalunya. Ha treballat en l’àmbit privat com advocada especialista en Dret Societari. Des de l’any 2005 és membre de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Va impulsar el Pla de Polítiques de Dones del Govern de la Generalitat 2012-2015 i el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2012-2015, entre d’altres. També va col·laborar en l’elaboració de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes del 2015. Recentment, va participar en el quart col·loqui Socialitzant que organitza el Social.cat en col·laboració amb la Universitat de Vic, en què va parlar de desigualtats de gènere i violència masclista.

A nivell polític va militar a la Joventut Nacional de Catalunya i a Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució. Actualment és Presidenta de Partit Demòcrata Català al barri de Gràcia, de Barcelona.

Una nova directora executiva

El càrrec de directora executiva l'ocuparà Núria Ramon i Pérez. Nascuda a Sabadell, és llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Integració social i igualtat d’oportunitats.

Ha estat membre de l’Equip de prevenció de trastorns de la conducta alimentària de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i directora de la Fundació ACSAR (Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda als Refugiats) fins a l’actualitat.

Ha estat presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya entre els anys 2014-2016, on prèviament va ser membre del Secretariat referent de les àrees de Gènere, Interculturalitat i Immigració, Salut i Educació. Ha estat coordinadora general de l’entitat Dona – Joves Nacionalistes per a la Igualtat.

Membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya des de l’any 2007, on actualment és responsable de l’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat del Comitè Executiu Nacional. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya fins la seva dissolució i actualment associada al Partit Democràta de Catalunya, on coordina el Subàmbit d’Igualtat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article