Inhabiliten el propietari del pub de Lleida que va vetar l'entrada a joves amb síndrome de Down

El querellat ha reconegut els fets que se li imputen i la jutgessa el castiga amb vuit mesos de suspensió


Els tècnics de l’associació Down Lleida i el propietari del pub Fissure han declarat oficialment, davant la fiscalia, aquest dijous, en relació a la denúncia interposada per l'associació a causa del veto d’entrada al local a un grup de joves amb síndrome de down i altres persones amb discapacitat intel·lectual.

Fins a dues ocasions se’ls ha negat l’entrada al pub Fissure de Lleida, a aquest grup de persones. Per aquest motiu, l’Associació Down Lleida, va presentar, el passat mes d’abril, una denúncia davant la fiscalia. Ara, tant el propietari d’aquest pub com els tècnics de l’Associació Down Lleida han declarat davant el jutjat d'instrucció 3 de Lleida.

Acord amb la fiscalia

El propietari del pub ha lamentat “profundament” tot el que ha passat. Per aquest motiu , han acordat amb la fiscalia vuit mesos d'inhabilitació pel delicte de discriminació, fet que suposa una rebaixa de condemna ja que la primera mesura imposada per la fiscalia ha estat d'un any.

Segons l’advocat de l’acusat, “el sentit de responsabilitat de la direcció del pub ha propiciat que s'acordi amb la fiscalia una rebaixa de pena, però que no es quedin els fets sense sanció i evitar que es produeixin situacions de les mateixes característiques”. Aquest pacte però s'haurà de fer efectiu en una vista d'acord fixada pel 27 de juny.

Des de la coordinadora Down Catalunya, es mostren satisfets amb la resolució ja que, com diuen, “no volen arruïnar-li la vida al propietari, només volien que es disculpés amb els nois. I ja ho ha fet”.

Com ja vam anunciar en aquest mitjà, els fets van ocórrer, concretament la nit de divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d'abril. El primer dia, el 31 de març, el local va adduir que “hi havia una festa privada” i, el segon dia, un monitor de l'entitat es va avançar al grup per assegurar-se que no hi havia cap però, malgrat tot, tampoc van aconseguir entrar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article