La PAH Barcelona denuncia el desnonament d’una embarassada sense previ avís

La plataforma reclama que Ajuntament i jutjat signin un protocol que estableixi el termini per al desallotjament


Quan ha tornat a casa de deixar el seu fill a l’escola, a les nou del matí, l’Eva s’ha trobat amb cinc furgonetes dels Mossos d’Esquadra esperant-la a la porta de casa seva. La porta que tot just el cos policial acabava de rebentar. Així ho ha explicat l’inquilina, víctima d’aquest desnonament, a través d’un vídeo pujat a les xarxes socials de la PAH de Barcelona.

Segons el portaveu de la PAH, Carlos Macías, aquest desnonament que s’ha produït al barri de Sants “és il·legal perquè el jutjat número 7 de primera instància de Barcelona l’ha fet sense previ avís, sense cap ordre de desnonament amb data concreta”. Per aquest motiu, ha explicat Macías, la PAH denuncia l’actitud del jutge/a d'aquest jutjat, per dur a terme aquest desnonament sense avisar a serveis socials i sense activar un protocol de protecció a les famílies vulnerables  tal com ha fet saber la plataforma en un comunicat públic al seu web.

Tot just fa un mes, la PAH de Barcelona ja havia aturat un intent de desnonament a l’Eva, que està embarassada i a punt de donar a llum. “M’he sentit com si fos una delinqüent”, ha explicat. Els Mossos han actuat d'aquesta manera, ha denunciat la veïna, “perquè no tingués temps d’avisar els membres de la PAH”. A més, també han acudit alguns membres de Serveis Socials. Això no ha evitat que els Mossos l'hagin fet fora igualment, ha assenyalat l'Eva.

 

L'exigència d'un protocol per determinar el termini d'avís previ

A la província de Barcelona es produeixen uns 26 desnonaments al dia dels quals el 75% responen a casos de contractes de lloguer. Segons Macías, l’Ajuntament fa més d’un any que interpel·la el Tribunal Superior de Justícia perquè concreti els protocols d’actuació i els terminis d’execució davant un desnonament. D'altra banda, Macías reconeix que feia aproximadament tres anys que no es produïa un desnonament amb forta presència policial.

Només el passat setembre se'n va produir un, sobre el qual l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar explicacions al Govern. Aquell desnonament d'una família i tres fills, i amb un fort desplegament policial, també es va produir al mateix barri de Sants. “El jutge t’ha de notificar, via correu certificat, que seràs desnonat, però en aquest cas no ho ha fet”, ha lamentat el portaveu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article