La Viquipèdia crida a lluitar contra la desigualtat i busca arribar a les 20.000 biografies de dones

Al projecte ‘Viquidones’ li resten encara per redactar 1.895 continguts fins a finals d'any


La Viquipèdia s'ha proposat combatre les desigualtats de gènere i ho ha fet engegant un nou repte. Per això, amb el hashtag #20000dones, fa una crida perquè els usuaris completin i afegeixin continguts sobre dones i l'enciclopèdia lliure en català arribi a les 20.000 biografies. El termini acaba a finals d'any i, de moment, encara queden per redactar 1.895 continguts. 

Les biografies de dones a completar, expliquen al web els seus impulsors, són d'àmbits tan diferents com l'acadèmia, l'art, la ciència, la literatura, la música, l'esport o la política. Per això, han llistat un seguit de biografies que poden ja afegir-se o completar. El llistat més llarg per assolir és el de les cantants, les escriptores, les periodistes o les models. També proposen la traducció de 148 biografies. 

A través de les seves xarxes socials, la Viquipèdia va publicant cada dia les biografies que es van afegint al nou repte. A més, fa una crida als usuaris perquè pensin si hi ha mancances en el llistat i proposin nous noms a afegir.

Alhora, durant la campanya, van fer un seguiment estadístic del nombre d'entrades afegides i donen les instruccions clau per a què qualsevol usuaris pugui afegir els continguts. Conviden a participar tothom qui ho desitgi, independentment del seu gènere, origen, edat, creences, orientació sexual o política.

 


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article