La proposta de llei de la Renda Garantida inclourà jubilats i persones amb discapacitat en els complements de la prestació

El text que la setmana vinent es traslladarà a la comissió de Treball també recull, finalment, que el silenci administratiu té caràcter positiu


Els dos esculls entre el Govern i els promotors de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania s’han superat i aquest dimarts, amb el vots a favor de tots els grups parlamentaris excepte Junts pel Sí, que s’ha abstingut, s’ha donat llum verda al projecte de llei incloent les darreres demandes dels promotors. Així ho ha explicat en sortir de la reunió un dels promotors, Diosdado Toledano, que s’ha mostrat satisfet del resultat del procés i confiat que el ple del 12 de juliol, la llei sigui una realitat.

En declaracions a l’ACN, Toledano ha celebrat que les diferències que s’havien donat els darrers dies han quedat superades, tot i l’abstenció de Junts pel Sí. Per això, el text que arribarà la setmana que ve a la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, recull que les persones jubilades i incapacitades tenen dret a cobrar tots els complements previstos a la RGC, cosa que suposa, aquest 2017, 554 euros, és a dir, el 85 de l’IRSC, i el 2020, el 664 euros. Toledano ha concretat que aquest supòsit és si aquestes persones viuen soles, i que en cas de viure amb companyia de persones també sense ingressos, s’hauria de recalcular en cada cas .

La ponència d’aquest dimarts al Parlament també ha aprovat que el silenci administratiu tingui caràcter positiu. S’ha fixat també un termini de quatre mesos per a què l’administració faci efectiu el pagament, amb l’excepció dels dos primers mesos d’entrada en vigor, que seran 5 mesos. A més, la RGC es considerarà des que s’ha presentat la sol·licitud.

Per Toledano ha estat “una llarga lluita” i confia que el 12 de juliol el ple del Parlament aprovi el text, i pugui començar-se a aplicar el 15 de setembre. Per un dels impulsors de la ILP, és important facilitar la informació a les persones interessades i, al marge de la campanya que pugui fer el Govern, faran una campanya a ciutadans i entitats per donar a conèixer els detalls de la prestació per evitar que ningú que hi tingui dret es quedi “sense” per no tenir informació. Toledano creu que la RGC és “el dret social més important” que s’aprova des de fa molts anys i supera la RMI del 1997.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article